Publicat pe

Buna practica in babywearing…

9 din 10 mamici care au o experienta nesatisfacatoare cu sistemele de babywearing sar peste cativa pasi importanti.

E ca si cum ai citi o carte si ai sarii peste primele 10 capitole doar pentru ca o prientena ti-a zis ca toata actiunea incepe in capitolul 11.

Te mai miri ca nu intelegi nimic si experienta e una frustranta ? EU NU !!!dsc_0140-6

Cum fiecare bebe e diferit asa sunt si nevoile lor. Insa sunt trei aspecte minime la care trebuie sa fii atenta pentru a avea o experienta placuta.

Acestea sunt:

Sa folosesti sistemul potrivit pentru varsta, activitatea si conditia ta fizica.

Hei ce inseamna asta … ? Inseamna ca daca bebe are 1 luna sistemul potrivit NU este un MEI TAI doar pentru ca ai vazut ca il poti folosi pana copilul nu mai poarta scutec. Sitemul potrivit, in care bebe se va simti cel mai bine, e un wrap elastic.

In functie de activitate, inseamna ca poate folosesti ( la fel ca foarte multe mamici) sistemul

doar prin parc, sau doar prin casa, sau doar la adormit…

Daca folosesti sistemul doar la adormit vei vrea ceva foarte simplu ca un sling cu inele, aici un SSC poate ar fi poate prea mult si transferul din sistem in pat ar fi mai greoi.

Si ultimul aspect care trebuie luat serios in considerare e conditia fizica a purtatorului si aici NU ma refer la Kg ci mai mult la masa musculara si postura.  Am cliente care au problema cu sustinerea posturii corecte si au dureri groaznice de spate cand poarta copilul in orice altceva decat in Fla Tay/ Mei Tai.

 

Cand ai nevoie de ajutor sau vrei sa stii mai multe despre anumite sisteme, suna-ma la 0742/346373